dimarts, 21 de febrer del 2012
CONSELLS GENERALS PER LA COCCIÓ AL FORN
- Sempre escalfar el forn abans de posar els aliments i no fer-ho fins que el forn estigui a la temperatura desitjada.
- La temperatura del forn ha de ser forta, suau o mitja, en funció del tamany i tipus d'aliment.
- Temperatura molt forta és l'equivalent a 230- 250º C
forta, 210-230º C
regular 190-210ºC
mig 160-190ºC
suau 120-160ºC
fluix 110ºC o menys
- Quan acabi la cocció, desconectar el forn i deixar reposar l'aliment dins durant uns 5 minuts.
- El temps de cocció pot variar segons el recipient utilitzat.
- El paper de forn es comercialitza com a paper vegetal o sulfuritzat. Es imprescindible per preparar papillotes, reposteria...
- Taula aproximada de cocció :
1 kg peix sencer, 180ºC uns 25-30 minuts
1 kg de peix a trossos, uns 180ºC, uns 12-15 minuts
1 l de flam a 160-180ºC uns 40-45 minuts
pastissos salats, a 180ºC uns 30-35 minuts
TIPUS DE FORNS
El forn elèctric d'aire o turbo
Es el mes indicat per la cocció de tota la reposteria, pasta de full, pa, pastissos dolços i salats, flams.... perque la calor es reparteix per tot el forn d'igual manera.
Això es degut al ventilador i a una resistència situats a la paret del fons. L'aire calent, impulsat pel ventilador va fent els aliments de manera uniforme.
També te "grill" per gratinar.
Abans tenien fama de ressecar els aliments, ara han millorat i son. potser, els millors.
El forn multifunció
Es un forn, mijançant un selector es pot escollir una de les dues funcions, aire o turbo o resistència. També es poden seleccionar les dues a la vegada.
Per les carns es millor la resistència i per flams o reposteria en general, es millor per aire o turbo, precisament, perque reparteix el calor de forma uniforme.
Cal dir que si no es té un forn d'aire i sols es elèctric, en les receptes que parla de turbo i aire, s'ha de posar dalt i baix a la vegada, controlant la temperatura.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
l'opció aquesta del ventilador del forn perque és??? m'han dit que es per fer tartes? si? no l'he fet servir mai!
ResponEliminaGracies als teus dubtes i preguntes vaig afegint i ampliant el blog.
ResponElimina