dilluns, 28 de desembre de 2015

ARRÒS DE MUNTANYA


Aquest arròs és un plaer  pel paladar i una alegría de colors per la vista. Les seves olors penetren i inunden tota la casa. És un poema pels sentits.
Vaig assistir a un curs sobre arrossos a la Patente amb l'Angels Puntas i una de les receptes és aquesta però amb alguna variant.

Ingredients (5 persones)

- 500 gr d'arròs bomba
- 1/2 conill tallat petit
- 1/2 pollastre tallat petit
- 300g de costella de porc (aquest cop no l'he posada)
- 2 botifarres
- 5-6 salsitxes
- 150 gr de rovellons
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 2-3 tomaquets madurs
- sal i pebre negre
- oli d'oliva
- 4-5 brins de safrà
- pebre vermell de la Vera
- 1 full de llorer
- 1 litre i mig de caldo bó

Per la picada

- 50 gr de foie mi cuit
- 1 copeta de brandy
- romaní fresc
Tambés poden posar ametlles i avellanes torrades ( 5 de cada)

Preparació:

- Salpebrar el conill, el pollastre i  el porc.



-Daurar en una cassola amb oli. Retirar i reservar quan estigui daurat


- Després saltejar el pollastre i les botifarres i salsitxes. Un cop fet reservar




















- A la cassola tira el brandy i flameja'l. Després barrejar i picar amb tot lo de la picada en un morter. Reservar.


- Pelar finament la ceba (es pot ratllar) i el pebrot. Salpebrar i daurar a la mateixa cassola. Quan estigui la ceba potxada afegir el tomàquet ratllat i cuinar fins que s'evapori l'aigua.


- Tallar els bolets a trossets i afegir a la cassola amb la fulla de llorer, el pebre vermell i el safrà.

                                         
- Coure una mica  i afegir l'arròs. Coure'l una estona fins que quedi nacarat. Això vol dir sofregir l'arròs a foc moderat fins que quedi una mica transparent



 - Tirar el caldo. Una mica més del doble d'arròs. Incorporar les carns, barrejar i deixar coure a foc moderat uns 15-17 minuts.



- En els últims minuts afegir la picada



Aquest és un arròs que es pot servir tant caldós com sec. Si es vol aquesta última opció, posar al forn preescalfat a 200ºC els últims 5'.


1 comentari: