diumenge, 25 d’octubre de 2015

RATATOUILLE



El Ratatouille és una recepta típica francesa elaborada a base de verdures originària de Niça.
Hi ha moltes versions i al final un es queda amb la que li sembla més fidel a l'original i pot agradar més a la familia. Com podeu comprovar les verdures poden ser múltiples i variades. Lo important és que quedi vistosa.

Ingredients:

 - un pebrot vermell
- un pebrot groc
- un pebrot verd
- una alberginia
- un carbassó
- 2 o tres tomaquets
- 2 o 3 patates
- 250ml de tomàquet triturat natural
- 1 ceba
- 2 grans d'alls
-sal, pebre i sucre
- herbes provençals i si no en teniu, amb orènga queda molt bo


Preparació:

- Preescalforn el forn dalt i baix a180ºc
- Picar l'all i la ceba ben fins  i sofregir en una paella amb oli d'oliva.


- Quan comença a estar daurada la ceba hi afegirem el tomàquet triturat. Salpebrar i afegir sucre per contrarestar l'acidesa del tomàquet. Cuinar uns 15 minuts a foc lent. Afegir les herbes i remenar.


- Les verdures es tallen a rodanxes  intentant que totes siguin del mateix tamany.



- Es cobreix una cassola apte pel forn amb la salsa de tomàquet que farà de base.



- Anar posant les verdures alternant-les per que quedi colorit, que és la gràcia d'aquest plat.





- Tirar un raig d'oli per sobre, salpebrar i més herbes al gust.
- Posar al forn. Jo el vaig tenir una hora i mitja llarga,perque primer la vaig tapar per que es cogués de sota i després de sobre. Es necessita paciència però val la pena!




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada