dilluns, 23 de març de 2015

CLASSIC POUND CAKE AMB GOTES DE XOCOLATA



Aquesta és la primera recepta del nou llibre de la Bea Roque "El Rincon de Bea. Delicias para compartir".

El nom del pound cake ve d'utilizar per la seva preparació una lliure (pound) dels diferents ingredients. Els motlles que s'utilitzen son els típics de plum cake  i les variants de com fer-los, múltiples i variades. 

Ingredients:

- 150 gr de mantega
- 200 gr de sucre
- 3 ous
- 1 1/2 culleradetes de pasta de vainilla (es pot substituir per suc de llimona o de taronja)
- 200 gr de farina de tot ús.
- 1/4 de culleradeta de sal
- 1 culleradeta de llevat tipus Royal
- 50 ml de llet
- gotes de xocolata

Les mesures de les culleres són de les mesures americanes

Preparació:

- Pre escalfar el forn dalt i baix a uns 175ºC
- Tamitzar la farina, el llevat i la sal. Reservar.


- Batre la mantega i el sucre fins que quedi una barreja suau i esponjosa.


- Afegir els ous un a un   i batre a velocitat baixa. No incorporar el següent fins que l'anterior està ben incorporat.
















- Afegir la pasta de vainilla


- Incorporar la farina en dues vegades, alternant-ho amb la llet.




















- Afegir les gotes de xocolata barrejant amb una espàtula.



- Abocar la barreja en un motlle tipus plum cake untat amb mantega o spray antiadherent.


- Fornejar entre 55' i 65'. Jo el vaig posar 30'. Després 20' més tapat amb paper d'alumini perque no es cremés i 5' més sense paper.

- Treure del forn i  deixar refredar 15' al motlle. Desmotllar en una reixa i refredar del tot.



3 comentaris:

  1. A mi aquests pound cakes Núria..m'han robat el cor...ja estic pensant quin altre faré!!! T'ha quedat genial! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Son una passada!!! Facils de fer i bonissims!!!

      Elimina
  2. Jo també me l'he comprat!!!! La Mònica és una mica culpable....jejeejeje.....
    T'ha quedat un cóc....que té pinta de ser una delícia!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina