dissabte, 7 de març de 2015

BABKA O TRENA DE XOCOLATA



Després d'uns mesos d'inactivitat, torno a estar dreta i sense crosses a la meva estimada cuina. que millor que començar amb una recepta dolça i tradicional per la Pasqua.

El Babka és un pastís d'origen jueu, que recorda els plecs d'una faldilla. Originariament es farcien de fruites i es glassejaven. Actualment es poden farcir de xocolata, formatge...
Aquesta és una recepta del Daniel Jordà en forma de trena, no excessivament dolça, molt esponjosa i fàcil de fer i menjar.

Ingredients:

Per la massa:

- 500 gr de farina de força
- 30 gr de sucre
- 10 gr de sal
- 120 gr de llet
- 100 gr de mantega
- 20 gr de llevat fresc

Pel farcit:

- 200 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 25 gr de cacao tipus Valor
- vainilla i canyella (opcional)

Preparació:

-Amb aquestes quantitats surten dues trenes.
- Desfer la mantega textura pomada (millor treure de la nevera unes hores abans) i barrejar amb el sucre i el cacao.





















- Deixar a la nevera fins el moment d'utilitzar per que agafi una mica de cos.

- Pre escalfar el forn a uns 200ºC.
- Fer una massa amb tots els ingredients. Es pot fer a mà o amb un robot de cuina.Si fas servir la KA primer barrejar amb la pala i desprès amassar amb l'acccessori gantxo.



- Fer boles d'uns 200 gr aproximadament i deixar reposar uns 30'.



- Estirar cadascuna de les boles amb un rodet i farcir amb la crema de xocolata. Sigueu generosos!


- Un cop farcides tornar a enrotllar cada tira sobre si mateixa. Ha de quedar un xurro llarg i apretat sobre si mateix,



Un cop fets els xurros, toca fer la trena amb tres tires. (també es podria fer de dos).
Agafar des de d'alt i trenar.


- Posar la trena en un motlle tipus plum cake i deixar reposar fins que dobli el volum.

Añadir leyenda


- Es pot pintar amb llet o ou. Posar al forn durant uns 25'. Ha de quedar daurat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada