dilluns, 14 de juliol del 2014

BUNDT CAKE D'ESPECULOS


Un altre bundt de la Bea Roque. Aquest bundt però, té una consistència més semblant a una coca i no és tant esponjos.
La fotografia s'assembla al bundt de xocolata negre perque és el mateix motlle!!

Ingredients (un bundt d'uns 25 cm):

- 280 gr. farina

- 55 gr. cacau en pols (jo vaig fer servir Valor)

- 1 cullerada de  llevat quimic tipus Royal

- 1/2 culleradeta bicarbonat sòdic

- 125 gr. mantega

- 300 gr. sucre

- 2 ous

- 250 gr. nata agra ( si no es té nata agra es pot fer amb crema fresca i una mica de llimona)

- 125 ml. llet

- 2 culleradetes pasta d'especulos (Es tracta d'una barreja de canyella, nou moscada, clau, gingebre en pols, cardamom  i pebre blanc .

- 100 gr. gotes de xocolata

Recordeu que les mides son de les culleres americanes.

Preparació(amb la KA) :

- Preescalfar el forn a 170 º
- Tamitzar la farina, el cacau,el llevat i el bicarbonat. Reservar.


- Batre amb la pala a velocitat mitjana la  mantega i el sucre fins que la barreja blanquegi i quedi esponjosa.

- Afegir els ous  un a un, a velocitat baixa. No afegir el següent fins que l'anterior estigui totalment integrat.

- A velocitat baixa afegir la meitat de la la farina i batre. Afegir la nata agra barrejada amb la llet i l'extracte d'especulos.









- Acabar d'afegir la farina sense barrejar massa, només fins que estigui incorporada. Tenir la precaució que tota la massa quedi d'un color uniforme.



- Finalment afegir les gotes de xocolata i barrejar suaument fins que estiguin repartides.

- Untar el  motlle bundt de 25 cm. amb mantega o sprai.

 - Abocar la barreja en el motlle i allisar la superficie.

- Enfornar aproximadament uns 45-55 minuts, o fins que al punxar surti totalment net.

- Deixar refredar en el motlle 10 minuts.

- Passat aquest temps desemmotllar boca a baix i deixar refredar sobre una reixeta.

2 comentaris:

  1. Núria...t'estàs fent una experta en bundts...t'ha quedat genial...que tremoli la Bea!!! Petons!

    ResponElimina