diumenge, 20 d’abril del 2014

PANETS DE PASQUA (HOT CROSS BUNS)



El panet de Pasqua és típic dels paisos anglosaxons i la seva història no queda del tot clara. ës un panet especiat i amb panses o gotes de xocolata.

En molts països històricament cristians és tradició menjar per Pasqua panets amb creus, com a símbol de la crucifixió. No obstant això, es creu que són anteriors a l'expansió del Cristianisme, ja que els anglosaxons haurien menjat pastes marcades amb una creu en honor de la deessa Eostre (havent simbolitzat aquesta marca els quatre quarts de la lluna) .

Segons l'escriptora culinària Elizabeth David, els reis protestants anglesos van veure en aquests panets una perillosa amenaça del catolicisme, en preparar-se amb la massa usada per elaborar les hòsties, per la qual cosa van intentar prohibir la seva venda. Però eren tan populars que Isabel I va promulgar una llei permetent la seva venda en fleques, però només per Pasqua i Nadal.


Aquesta recepta és de Kanela y Limon  i tot i que he seguit molt bé les seves instruccions, no crec que hagin quedat amb la textura adequada. Estan bons però jo no estic del tot satisfeta.
-El més important és la farina, que aquest cop no l'he comprada al forn i es nota la qualitat. 
- El glassejat ha de ser més espès perque quedi la forma de creu ben feta.

Ingredients:

Per la massa:
- 180 ml de llet
- 12 gr de llevat fresc
- 1 culleradeta d'espècies (si no teniu el preparat, en podeu posar un polsim de cadascuna. Jo ho he fet: un polsim de cada, i un clau i una estrella d'anis triturat)
- 50 gr de sucre
- 30 gr de mantequilla
- 350 gr de farina de força
- 1 ou (40 gr)
- 25 gr de flocs de puré de patata
- 80 gr de gotes de xocolata

Pel glassejat:
- 75 gr de farina
- 2 cullerades de sucre glas
- 50 ml d'aigua

Preparació:
- Desfer el llevat en la llet.

- Pastar tots els ingredient secs  menys la mantequilla i les gotes de xocolata.











- Quan ja està ben pastat, afegir la mantequilla a daus i a temperatura ambient i despres les gotes. Mireu de no triturar-les.
- Deixar la masssa en un recipient pintat amb oli fins que dobli el seu volum. Al menys unes 2 hores.











- Pre escalfar el forn dalt i baix a uns 190ºC
- Dividir la massa en boletes i posar-los en una safata de forn. Deixar uns 45' més o menys fins que tornin a pujar.

- Pintar amb ou batut i fer la creu a sobre amb el glassejat.

- Posar al forn uns 15'

3 comentaris:

  1. Que ricos madre mía.Gracias y buenas noches.Besosss

    ResponElimina
  2. Aquests els tinc pendent de provar...els he vist a molts bloc i han de ser uns panets boníssims! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i que els repetire perque no he quedat contenta del resultat

      Elimina