dimarts, 3 de desembre de 2013

ESCUDELLA BARREJADA


Vull compartir amb vosaltres una de les millors receptes de la meva mare. La seva olor impregnava tota la casa i tots desitjavem menjar-ne!!! Fins i tot en repartia entre alguns veins!!!!
Sempre m'ha det molt de respecte fer-la ja que no volia trair els meus records!!!
Però ahir diumenge em vaig decidir a fer-la amb i el resultat ha estat una escudella deliciosa, tot i que mai serà la de la mama.

Ingredients:

- 1 cua de porc o orella (jo he posat orella)
- 1 os d'espinada
. 1 tros de gallina
- 1 os de pernil (jo no l'he posat)
- 2 patates
- 2 tasses d'arròs
- 2 tasses  de fideus gruixuts
- 200 gr de cigrons cuits
- 3 o 4 fulles de col
- sal
Pel sofregit:
- 2 tomàquets
- 50 gr de cansalada ibèrica
-  1 ceba petita
- una mica d'àpit
- 1 pastilla d'avecrem
Per la pilota:
-1/2 kg de carn picada de vadella i porc
-  1 ou
-  pa ratllat
 - sal
Preparació:

- En una olla gran i plena d'aigua, fer bullir els ossos i la gallina uns 3/4 d'hora.

- De mentres, preparar el sofregit:
                       - daurar la ceba ratllada o tallada molt petita.
                       - tirar la cansalada tallada
                       - afegir el tomàquet ratllat i l'àpit a trossets.
                       - Desfer la pastilla en el sofregit.
                       Acabar de fer i reservar.



- Un cop ha passat 3/4 d'hora, afegir a l'olla, la col i les patates tallades i el sofregit sense gens d'oli. Deixar 1/2 hora més.




- Tirar l'arròs, els fideus, la sal i els cigrons  i deixar bullir 10' més. Controlar l'aigua per si s'evapora.
- Per últim incorporar la botifarra i la pilota feta abans. Deixar 10' més.
 Com fer la pilota: barrejar la carn picada amb l'ou i la sal i afegir pa ratllat fins que quedi compacte. Es pot posar all i julivert si es vol.



Quan l'escudella està feta es pot desossar la gallina dins la sopa.




9 comentaris:

  1. Una escudella de les de tota la vida! A casa en som fanàtics de l'escudella i el que més m'agrada del bullit és la butifarra negra!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii esta deliciosa i m'ha portat a la meva infantesa!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Quina pinta bonica!!!!
    Probaré a fer-la aquest Nadal
    Una abraçada
    Jose

    ResponElimina
  3. Ohh... es un dels plats de la mare que més trobo a faltar... Petons!

    ResponElimina
  4. És llarga de fer però val la pena. Que bé que t'ha quedat!

    ResponElimina
  5. Qué bona que és.. gairebé sento la flaire que atravesa la pantalla.

    ResponElimina