dissabte, 2 de novembre de 2013

PANELLETS


Ingredients (per uns 30-40 panellets):

 Per a la massa

- 250 gr d'ametlla molta
- 200 gr de sucre
- 150 gr de patata bullida
- ratlladura d'una llimona

Per decorar:

- 100 gr de pinyons
- 125 gr de coco ratllat
- 125 gr d'ametlla a trossets
- 2 ous

Preparació:

- Fer la massa a poder ser el dia abans i posar-la a la nevera. Així estarà més forta.
- Bullir la patata, deixar refredar i pelar.
- Barrejar tots els ingredients per la massa fins que quedi ben compacta.















- Embolicar amb paper transparent i a la nevera fins l'endemà.

- Pre escalfeu el forn a uns 150ºC dat i baix.
- Per començar a fer els panellets, repartiu la massa en tres parts. Jo els he fet de coco, ametlla i pinyons. Si en voleu fer d'altres tipus, sols heu de fer més massa.

Per fer els de coco, barrejar la massa amb el coco fins que quedi una pasta manipulable(no mazacote). Seria la mateixa proporció, aproximadament de les dues coses pero en volum no en pes (perqué el coco pesa molt poc i en posarieu en excés.
Fer la forma desitjada i posar a la safata de forn amb paper sulfuritza i pintar amb ou batut.













Per fer els el d'ametlla. Donar forma de croquetes a la massa, passar per ou batut i per l'ametlla.
Posar a la safata.







 Pels de pinyons. Fer boles, passar per ou i pels pinyons. Apretar una mica perquè es desenganxen.
Posar a la safata.




- Introduir la safata al forn i deixar uns 8'. Mireu si estan enrossits i si no deixar una mica més. Els meus s'han fet en uns 12' aproximadament, perquè he preferit posat el forn més baix.











4 comentaris:

  1. Els panellets són tan bons que no pararíem mai, oi? He he he. Semblen molt bons, els teus! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii jo els faig pero no els puc menjar per les meves al.lergies!!! Pero diuen que estan molt bons

      Elimina