dissabte, 7 de setembre de 2013

PASTÍS DE XOCOLATA AMB STREUSEL



Com podeu veure a la foto, és el pastís d'aniversari de la meva princesa que es "pirra" per la xocolata.
Aquesta recepta la vaig veure a Mi dulce tentación però en uns muffins i jo vaig decidir fer el pastís.

Queda com un pa de pessic gens empalagos i tot i que hi vaig posar nata muntada estaba molt suau. Ahhhh i el toc de l'estreusel és deliciós!!!
La propera vegada en muffins!

L'streusel en el mon de la pastisseria té a veure amb una cobertura d'origen alemany de sucre, mantequilla i farina que es posa per sobre dels pastissos, magdalenes i pans, donant-li un toc cruixent.

Ingredients:

Pel pastís:

Cal dir que jo he fet servir les culleres de mesurar americanes però us poso l'equivalència

- 150 gr de xocolata per fondre Nestlé
- 200 gr de farina
- 2 culleradetes de café de llevat tipus Royal (5ml)
- 2 culleradetes de café de cacao
- 80 gr de sucre moreno
- un pessic de sal
- 60 ml d'oli de girasol
- 170 ml de llet
- 2 ous
Per la cobertura d'streusel:

- 25 gr de mantequilla a temperatura ambient
- 1 cullerada sopera de cacao (15 ml)
- 40 gr de sucre
- 40 gr de farina

Preparació:

- Pre escalfar el forn dalt i baixa uns 150- 190ºC.
- Barregem els ingredients per fer l'streusel  fins aconseguir una textura com de sorra i fosca.   
  Reservar.














- Per fer el pastis, fondre la xocolata i deixar refredar.















- Barrejar en un bol la farina, el llevat, la sal i el sucre. Reservar.


- En un altre bol, batre els ous i afegir a la xocolata fosa i tèbia juntament amb l'oli i la llet.













- Incorporar els líquids a la barreja d'ingredients secs i remoure bé.


- Posar mantega en un motlle o l'sprai antiadherent (que és genial!) i posar la massa.




- Tirar per sobre l'streusel i al forn uns 20' depenent de cada forn. Punxar per veure si està fet i tapar amb paper d'alumini per que no es cremi si ho creieu convenient.



2 comentaris:

  1. A casa, que la xocolata ens fa tornar bojos, ens encantaria aquest pastís! Preciós i felicitats a la princesa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies!!!! Segur que si el fas us agradara!!!!!
      Una abraçada

      Elimina