dimarts, 10 de setembre de 2013

PANETS PER UN BON ESMORZAR



Aquesta és una de les receptes del llibre "Panes creativos" del Daniel Jordà.
Uns panets neutres que serveixen tan per a dolç  com a salats i molt fàcils de fer. Us recomano utilitzar farina bona com la del seu forn.Es nota la diferència

Ingredients:

- 500 gr de farina de força
- 10 gr de sal
- 250 gr de llet
- 50 gr d'aigua
- 30 gr de xarop d'auró (sirope de arce). Veure abaix
- 30 gr de llevat fresc
- 15 gr d'oli (jo he posat d'oliva 0'4º)

Preparació:

- Amassar tots els ingredients i deixar reposar 40'. Jo ho he fet amb la KA.














- Un cop passat el temps i la massa ha augmentat, fer els panets del tamany desitjat. Jo he fet servir el motlle dels muffins i després he fet boletes iguals en una safata de forn

- Deixar reposar fins que doblin el seu volum. Segons la temperatura, tardaran 30-40'. De mentres encendre el forn dalt i baix a uns 200ºC



- Enfornar uns 15'. Quan estan daurats de dalt (mirant que no es cremin), sembla que estiguin durs  però quan es treuen del forn queden molt tovets.
La casa farà una olor a pa i amés es conserven molt bé en una llauna. 


El xarop d'auró és un dolç fabricat a partir de la saba d'auró. Usualment es combina amb creps o gofres, encara que també pot ser usat com a ingredient per al forn i en la preparació de postres.
És menys dolç que la mel.

4 comentaris:

  1. Ohh... una recepta amb xarop d'auró...qué interessant! Precisament avui m'he comprat un llibre de pans! Quines ganes, després de veure aquests deliciosos panets, de fer alguna recepta panarra!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta el xarop d'auro sobretot amb els crepes!!!!!

      Elimina
  2. Quina bona pinta!! quan aconsegueixi buidar una mica el congelador (això de l'hort colapsa!) intentaré fer-me els panets per esmorzar, llàstima no poder comprar la farina al forn d'en Jordà, que em queda massa lluny!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qualsevol farina de bona qualitat es nota la diferencia! Pero si els recomano i quan estiguin un pel mes secs, doncs torrats!

      Elimina