dilluns, 27 de maig de 2013

PASTA DE FULL AMB ESPINACS I FORMATGE BLAU



Si us agraden els espinacs, no deixeu de probar-la. Melosa per dins i cruixent per fora.
Amb el toc just del formatge, és un àpat ideal per sopar.

Ingredients per 5 persones:

- 2 làmines de pasta de full (jo utilitzo les del Mercadona)
- 1 kg d'espinacs congelats (no en tenia de frescos)
- 2 cebes mitjanes
- 1 cunya de formatge blau
- sal
- 1 ou per pintar la pasta.

Preparació:

- Bullir els espinacs segons indiqui la bossa, o 3-4 minuts si son frescos amb aigua i sal. Escòrrer i reservar.

-En una paella caramelitzar les dues cebes tallades a juliana.


- Pre-calentar el forn dalt i baix a 200ºC
- Afegir els espinacs ben escorreguts.














- Estirar les dues làmines de pasta de full una mica amb el curró.
- Posar una làmina a la safata del forn.

- Posar els espinacs i per sobre el formatge blau esmicolat.














- Tapar amb l'altre làmina i tancar pels cantons.


-  Pintar amb ou batut.



















- Fer uns talls amb un ganivet, que faran de xemeneia.


- Posar al forn ja calent sols amb el foc d'abaix per controlar que no es cremi. Quan ha passat uns 40' (anar vigilant), posar dalt i baix, un altre cop, però a uns 180ºC.
- Com la part de dalt es farà més rápida, tapar amb paper d'alumini i es pot pintar una mica més les juntures del pastis, ja que va creixent i aixi queda tot d'igual color.

Les parts més blanques al crèixer la pasta, és el que heu de pintar

- Després d'uns 15' més ja estarà a punt per menjar (total de cocció uns 50-55', depenent del forn)





6 comentaris:

  1. La pasta de full em xifla, m'encanta!!! I amb aquest farcit té que estar bona, no, boníssima!!!

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  2. Jo també sóc fan de la pasta de full, és genial!! i la veritat és que els espinacs i el formatge em xiflen també, així que aquesta és una entrada adaptada al 100% als meus gustos XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Ja em direu com us ha sortit!

      Elimina
  3. Una pasta de full amb verdures! Una passada Núria!

    ResponElimina