dimecres, 8 de maig de 2013

BRIOXOS (recepta d'en Xavier Barriga)


Ingredients:

- 500 gr de farina de repostería
- 3 ous
- 100-130 gr d'aigua
- 10 gr de sal
- 100 gr de sucre
- la pell de 1/2 taronja ratllada
- la pell de 1/2 llimona ratllada
- 1/2 cullaradeta de canyella molguda
- 100 gr de mantequilla tallada a daus
- 40 gr de llevat fresc
- 1 ou batut per pintar els brioxets

Preparació:

- Pastar tots els ingedients excepte el llevat i la mantequilla fins que la massa quedi fina i elastica.  Afegir la mantequilla freda i a trossos a la meitat del procés i quasi al final, afegir el llevat.
Amb la KA (KitchenAid) està uns 15-20' a velocitat 2 amb les barilles.
- Un cop acabat el procès, fer una bola i posar en un bol pintat amb oli i deixar a la nevera 1 hora, tapat amb paper film.
 
- Treure de la nevera i fer boles d'uns 100gr aproximadament. Es poden fer més petits si es vol.
Deixar en un un plat i a la nevera 30' tapades amb paper film.

- Quan ha passat el temps, estirar les boles i fer els panets. Posar en la safata de forn amb paper sulfuritzat, pintar amb ou batut  i deixar llevar 90'.
-Tornar a pintar amb ou batut i fer uns talls amb unes tisoes mullades en aigua. Posar al forn uns 8' fins que están daurats.

 

 

5 comentaris:

  1. T'han sortit genials, fan una pinta boníssima!! Demà ja me'n menjaria per esmorzar... ^^

    Molts petons!!!

    ResponElimina
  2. Ara mateix me'n menjaria un parell (o tres) amb mantega i pernil dolç!!! Senzillament genials!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies!! L'esforç va valdre la pena!!!

      Elimina