diumenge, 7 d’abril de 2013

MUFFINS DE BACON I FORMATGE





Ingredients (12 muffins):

- 100 gr de formatge emmental ratllat
- 250 gr de bacon
- 1 ceba mitjana
- 3 cullerades d'oli d'oliva 0'4ºC
- 1 iogurt grec
- 40 gr de mantequilla fosa
- 1 cullaradeta de sal
- pebre negre
- 140 gr de farina
- 1 culleradeta (de café) de llevat tipus Royal
- 1/4 de culleradeta de bicarbonat
- formatge parmesà per posar per sobre

Preparació:

- Sofregir la ceba tallada petita o ratllada en l'oli calent i reservar.
- En un bol barrejar la farina, el llevat i el bicarbonat.
- En un altre bol, batre l'ou, el iogurt i la mantequilla fosa. Afegir el formatge,  el bacon talladet petit, la ceba i salpebrar.
- Afegir a aquesta barreja la farina, el llevat i el bicarbonat i remenar.
- Repartir la pasta en els muffins, posar una mica de parmesà per sobre i fornejar uns 20' dalt i baix.
   A mitja cocció els vaig tapar amb paper de plata perquè no es cremessin.


Jo he preparat la barreja amb la thermomix.

- Escalfar el forn a 200ºC
- Picar el bacon 3'' a V4 i reservar.
- Tallar la ceba a trossos i picar uns 10'' a V4. Afegir l'oli i sofregir uns 10' a V1 i a 100ºC.
- Afegir l'ou, la mantequilla fosa i el iogurt i barrejar uns segons a V3
- Incorporar el formatge, el bacon, la sal i el pebre. Barrejar 10'' a V3.
- Per últim afegir la farina, el llevat, el bicarbonat i barrejar a V3'1/2 fent anar i venir.
- Repartir la pasta en els muffins, posar una mica de parmesà per sobre i fornejar uns 20' dalt i baix.
   A mitja cocció els vaig tapar amb paper de plata perquè no es cremessin



 
 
 
 



 

2 comentaris:

  1. Els faré ben aviat!!!! Qué requetebons que han d'estar!!! Una abraçada Núria!

    ResponElimina
  2. Fa poc que vaig provar magdalenes salades i em van encantar, i aquests muffins, amb aquesta combinació d'ingredients, no serien menys, tenen una pinta fabulosa!

    Una abraçada i bona setmana!

    ResponElimina