dissabte, 16 de març de 2013

MUFFINS DE XOCOLATA

El muffin guarda semblances amb les magdalenes però a més del seu tamany, és menys dolc i pot tenir diferents sabors.
El seu origen és angles, on es troben referències des del 1703. El seu nom original (moofin)deriva de la palabra francesa mouflet que vol dir pa suau.

Ingredients (uns 14-16 muffins):

- 230gr de farina
- 50 gr de cacao sense sucre
- 150 gr de sucre
- 1 sobre de llevat Royal
- 2 iogurs grecs naturals
- 80 gr d'oli d'oliva no massa fort (o'4º està bé)
- 2 ous
- 4 cullerades de llet
- 100 gr de gotes de xocolata o es pot fer servir xocolata triturada.

Preparació:

- Escalfar el forn a uns 180ºC dalt i baix.
- En un bol barrejar els ingredients secs: farina, cacao, sucre, llevat i les gotes de xocolata.
- En un altre bol barrejar els ous, la llet, l'oli i els iogurs.






 - Juntar les dues barreges però no en excés, perquè quedaria dura la massa i els muffins no quedarien esponjosos.






- Abocar la massa en les càpsules i fornejar uns 12-15 minuts.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada