diumenge, 3 de març de 2013

BRIOXETS


Ingredients:

- 90 gr de llet sencera
- 40 gr de sucre
- 60 gr de mantequilla a temperatura ambient
- 20 gr de llevat fresc (he utilitzat la del Mercadona)
- 2 ous mitjans
- 300 gr de farina de força
- 5 gr de sal (un polsim)


- sucre humit amb una mica d'aigua
- 1 ou per pintar els brioixos

Preparació:

- En un bol posar la llet tèbia, el sucre i la mantequilla i remoure amb un batedor de varetes.
- Afegir el llevat i els ous batuts i remoure.
- En un altre bol, posar la farina i la sal i al mig posar tots els líquids i barrejar amb una espàtula.
- Un cop barrejat, amassar fins que quedi una massa elàstica i una mica enganxosa. Deixar en un recipient pintat amb oli en un lloc que no faci fred i deixar, tapat, un parell d'hores fins que dobli el volum.
- Un cop a passat el temps, amassar una mica més i estirar la pasta per poder tallar vbocins d'uns 40 gr. Fer una bola i posar en una safata de forn amb paper sulfuritzat. Deixar que llevin una hora més. Doblaran el volum.
- De mentres encendre el forn a 180ºC-200ºC
- Passada l'hora, fer un tall a cada brioix, pintar amb l'ou batut i posar una mica de sucre mullat amb aigua per sobre.
- Posar al forn uns 10'. Si a mitja cocció veieu que es doren massa, tapar amb una mica de paper de plata.

Jo aquesta vegada, he fet la massa amb la thermomix 
1. Posar la llet, el sucre i la mantequilla al got i programar uns 3-4' a 40ºC i V 2
2. Afegir el llevat i els ous i barrejar 5'' a V 6
3. Incorporar la meitat de la farina i barrejar 5'' a V 6
4. Afegir la resta de la farina i la sal i posar la V espiga uns 3'

La resta igual que la forma tradicional




En la foto de la dreta fia una hora que era tapada i a la dreta ja ha pujat del tot.














1 comentari:

  1. T'han quedat preciosos!!! I ensucrats pinten fantàstics!!! Una abraçada

    ResponElimina