dimecres, 9 de gener de 2013

RELLOMILLO EN PASTA DE FULL AMB REDUCCIÓ DE PEDRO XIMENEZ



Aquest ha estat el plat estrella del dia de cap d'any a casa. 
Primer us explicaré com el vaig fer i després d'unes reflexions post- menjar, com el faré una propera vegada i perquè.

Ingredients (8 persones)

- 4 rellomillos
- 4 làmines de pasta de full refrigerades
- foie micuit
- 2 safates de xampinyons laminats
- 1 ceba
- patates anglese
- 2 ous per pintar la pasta de full

Per la reducció de Pedro Ximenez
  
- 1/4 d'ampolla  
- uns 100 gr de sucre


Preparació:

- Netejar molt bé els rellomillos de tels i grassa. Partir-los per la meitat i reservar.
- Ratllar la ceba en una paella amb oli i coure a poc a poc fins quedar transparent. Afegir els xampinyons i salpebrar. Reservar.
- Sellar els rellomillos volta i volta. Si agraden molt fets, es poden partir a lo llarg. Tenir present que no quedaran tan melosos. Un cop fets, salar.
- Estirar les làmines de pasta de full i partir-les en dos. Punxar-les per evitar que un cop al forn quedin inflades.
- A cada meitat de làmina, posar la carn, xampinyons i una mica de foie.

- Tancar els farcells utilitzant l'ou per que quedi enganxat.
- Pintar el farcell i posar en una safata de forn.
Introduir al forn ja escalfat fins que la pasta de full es vegi daurada.


 
 










Fer les patates de guarniment

 La reducció es farà a foc mitjà remenant a poc a poc. Quan comenci a estar a punt de caramel, apagar el foc. Quan refredi espessarà una mica més.





Muntatge del plat: un farcellet amb reducció de Pedro Ximenez i unes patates angleses de guarniment.

Reflexions

- No utilitzaré xampinyons. Tenen molt poc gust i deixen anar molta aigua. Probaré d'un altre tipus com els de cardo.
- Una altre opció, és embolicar la carn amb bacon iberic i seguir la resta de la recepta igual.


3 comentaris:

  1. Ufff yo siempre evito los champiñones en favor de otras setas con más vida y sabor. Pero déjame que te diga que tiene muy buena pinta, no me extraña que arrasaras en año nuevo.

    Veo que tienes los libros del Isma Prados, cuánto no habré aprendido con él.

    Un besote y creo que me voy a quedar a ver tu cocina con más detenimiento.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Su, encantada de que me leas. Yo voy a seguirte tambien, y me has recordado a Julia &Julie con tu proyecto de Cordon Bleue

      Elimina
    2. Hola Su, encantada de que me leas. Yo voy a seguirte tambien, y me has recordado a Julia &Julie con tu proyecto de Cordon Bleue

      Elimina