diumenge, 20 de gener de 2013

QUANTITATS PER PERSONA


 Aquestes quantitats sempre seran aproximades. S'haurà de tenir en compte la importància del plat dins el menú, els seus complements, la manera de preparar-lo i la seva presentació ( tallat, sencer...) i sempre...la gana dels comensals.

Segons el producte parlarem de si el pes és en brut (sense pelar o amb òs).

AUS I CAÇA                                                                      CARNS AMB ÒS
                           
ànec(brut) ----400 gr                                                            xai, bou, porc i vadella---de 250 a 300 gr  oca (brut)-----400 gr
pollastre (brut)----300 gr
conill (brut)-----de 300 a 350 gr
llebre (brut)---- de 250 a 300 gr

VERDURES FRESQUES (en brut)                                   CARNS SENSE ÒS

espàrrecs---400 gr                                                               xai, bou, porc, vadella---- 170 gr
pastanagues--200 gr                                                            filet de bou i de vadella-----200 gr             espinacs---350 gr                                                                
mongeta tendre---de 200 a 250 gr
pèsols----de 200 a 250 gr
patates---200 gr
enciam----200 gr

LLEGUMS                                                                        PEIXOS I CRUSTACIS

mongetes-----50 gr                                                             peixos-----de 150 a 180 gr
llenties-----60 gr                                                                 llagosta(brut) ----400 gr
cigrons---60 gr                                                                    llamàntol(brut)----400 gr

PASTES i ARRÒS

tot tipus de pasta-----50 gr
arròs--------40 gr









1 comentari: