diumenge, 21 d’octubre de 2012

TATIN PARMENTIER

La Tatin és un pastís d'origen francès, en principi de poma, on per la seva elaboració, es posa la massa per sobre i després es dona la volta.
Aquesta, és una varietat feta amb patata, bacon i formatge.

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full congelada
- 7 patates cuites
- 10-12 tires de bacon fumat
- 200 gr de formatge Emmental ratllat
- una mica de formatge de cabra (la quantitat pot variar en funció dels gustos)
- 200 ml de nata per cuinar
- 4 ous
- sal

Preparació:

- Bullir les patates amb pell i deixar refredar. Pelar i tallar a rodanxes.











- Escalfar el forn previament a 180ºC
- Folrar una safata de forn de 20cm per 30cm aproximadament, amb paper de forn. Posar les tires de bacon i a sobre posar formatge ratllat Emmental i una mica de formatge de cabra.








- Cubrir amb patata tallada a rodanxes i tornar a posar més formatge. Acabar amb una capa de patata.







- Batre els ous, la sal i la nata líquida i tirar per sobre el pastis.
- Tapar amb la làmina de pasta de full i punxar per evitar que creixi. Posar els costats cap dins.
- Fornejar uns 40-45 minuts a uns 180ºC.


- Per servir se li dona la volta i es treu el paper de forn. Posar una safata a sobre de la tatin i donar la volta com si fos una truita.
Es serveix calenta.












Problemes el primer cop que la fem!!!
Si en lloc de bacon fumat, es posa natural, com és el meu cas (és el que tenia a casa) quedarà menys torrat però igual de bó.
Es pot tornar a posar al forn, un cop donada la volta perque el bacon es faci una mica més.



Si us heu oblidat de descongelar la pasta de full, es pot posar igualment i es punxa un cop ha començat a descongelar-se dins el forn. Separar amb molt de compte, però com va a sota no es veurà si no queda perfecte el primer cop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada