divendres, 12 d’octubre de 2012

ESCALIVADA



Ingredients (2 persones):

1 alberginia
1 ceba
2 pebrot vermell
3 tomàquets madurs
oli d'oliva
vinagre
sal i pebre
alls

Les quantitats i els ingredients variaran, com sempre,  en funció del que es mengi i agradi i

Preparació:

Amb un pinzell o amb les mans, posar oli a les verdures.
Posar en una safata de forn i coure uns 40' dalt i baix. El temps varia en funció del forn.
Quan estan fetes, queden negroses i la pell és fàcil de treure. Esperar que es refredin per pelar.Segurament, tardaran més en fer-se les cebes. LLavors, treure les altres verdures i deixar coure una estona més.

La meva mare, les embolicava amb paper de diari fins que estaven totalment fredes perquè el suc que desprenien, impregnés la mateixa verdura.
El pebrot, la ceba i els tomàquets, s'amaneixen amb oli, vinagre, sal i pebre. Tallar els pebrots a tires, la ceba a rodanxes i el tomàquets a quarts, treient abans les llavors.

L'alberginia, a tires, amb oli i sal i uns alls picadets està deliciosa!

Es pot menjar, sola, amb torrades, amb tonyina i olives....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada