divendres, 12 d’octubre de 2012

CREMA DE PÈSOLS I CRUIXENT DE PERNIL


Ingredients:

1 kg de pèsols (poden ser congelats)
1 ceba tendra
1 porro petit
2 l d'aigua
2-3 fulles de menta fresca(opcional)
oli d'oliva
sal i pebre
4 tall de pernil salat prim

Preparació

Pelar la ceba tendra i tallar a mitges llunes.
Netejar molt bé el porro de sorra, tallant-lo a rodantxes i desestimant la part més verda.
Escalfar en una olla l'oli d'oliva i un cop calent, tirar la ceba i el porro i coure a foc mitjà uns 4 minuts. Afegir els pèsols( congelats o no), aigua i un polsim de sal.
Coure uns 15-20 minuts.
Apagar el foc i reservar un parell de gots del líquid de cocció.
Triturar els pesols conjuntament amb la menta(opcional) fins aconseguir una crema fina. És aconsellablé passar-ho també pel "xino`per eliminar les pallofes.
Si queda molt densa, es pot afegir una mica del líquid que heu reservat.

Per fer el cruixent de pernil
Coure els talls de pernil en una paella uns dos minuts aproximadament per cada banda a foc mitjà.
Retirar l'excés d'oli i deixar refredar sobre paper de cuina. Es tornaran cruixents.


Penseu que l'aroma de la menta és fort. Si en voleu posar, probeu primer amb una o dos fulles.

2 comentaris:

  1. mmmmmm!!! aquest hivern serà un luxe gastronòmic! quines ganes de tastar aquestes sopes i cremes. Així si que m'agrada la tardor...totes apuntades!

    ResponElimina
  2. hola Nuria,,,me a encantado tu visita ,,gracias,,,me paso a ver tu blog lo veo y entiendo perfectamente,,,el mio lo escribo en castellano por comodidad,,pero soy catalana i del baix Emporda..una abraçada .

    ResponElimina