dimecres, 5 de setembre de 2012

FUMET DE PEIX

Per uns 4-5 litres de fumet per fer fideua, paella...

Ingredients:

- 1/2 cap de rap
- 300 gr de peix de roca
- crancs, galeres, congre, peix aranya...
- 1/2 cap de lluç
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 2 tomàquets madurs
- 1 gra d'all
- 1/2 branca d'api
- oli d'oliva
- sal

Preparació

En una olla grossa es salten les verdures amb un rajolí d'oli. Afegir els crancs i enrossir uns 2 minuts més. Afegir els tomàquets i sofregir bé per tal que agafi color.
Omplir l'olla d'aigua, afegir els peixos i els caps i coure uns 30 minuts.
Anar escumant per treure'n les impureses i colar-lo abans d'utilitzar.

Si es fa sense tomàquet es diu fumet blanc i si li afegeixes un grapat de cap de gambes  i un got de brandi al sofregit, és fumet de marisc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada