dijous, 27 de setembre del 2012

BONÍTOL EN CONSERVA



Ingredients:

- 1 bonítol de 2kg de pes
- 1 kg de sal gorda
- boles de pebre negre
- 1 fulla de llorer
- la pell d'una llimona
- oli d'oliva suau

Amb aquesta quantitat de bonítol s'omplen 4 pots de 500 gr.

Preparació:

1. En una escorredora posar els lloms nets d'espines, coberts de sal gorda per dalt i per baix, durant 3-4 hores i deixar a la nevera.


2. Transcorregut aquest temps, retirar la sal amb ajuda d'un drap de cotó.


3. Posar aigua a bullir amb les boles de pebre, la fulla de llorer i la pell de llimona. Quan l'aigua bull, posar el bonítol, baixar el foc i escaldar uns 3-4 minuts.













4. Retirar el bonítol i deixar escòrrer i refredar un parell d'hores.

5. Passat aquest temps, es moment d'embotar-lo en pots esterilitzats, afegint oli d'oliva suau fins que quedi cobert. Tapar i bullir al bany Maria uns 30' com qualsevol conserva.

6. Sense que sigui imprescíndible, soc partidària de posar en nevera, per ampliar el marge de seguretat de la conserva.













7. Deixar reposar uns mesos abans de menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada