dilluns, 6 d’agost de 2012

SEITÒ AMB VINAGRE


Aquesta recepta és un tipus de marinat.

Marinar és fer un preparat líquid compost bàsicament d'un àcid, com ara vinagre, vi o suc de llimona, oli, espècies i herbes aromàtiques, on es deixa reposar una vianda, generalment carn o peix, a fi que s'entendreixi i resulti més saborosa.

Ingredients:
-1kg de seitó fresc
-750 ml de vinagre de vi blanc
-1 manat de julivert
-4 dents d'all
-Oli d'oliva
-Sal

Preparació:
-Es neteja el seitó, s'obre pel mig i se li treu l'espina
-Rentar-los amb una mica d'aigua per acabar de netejar-los
-Es col·loquen en una safata, es salen i s'hi tira el vinagre per sobre de manera que quedin ben coberts.
-Es deixen macerar en vinagre mínim 12 hores i després a la nevera fins que quedin ben blanquets
-Després s'esbandeixen una mica i es col·loquen ben col·locats, plans i arrenglerats en una plata
-Es piquen els alls i el julivert i es tiren pel damunt
-Després, s'hi tira un bon raig d'oli, que els cobreixi
-Es posen a la nevera i l'endemà ja es poden menjar.
-Convé treure'ls una estona abans de la nevera, per a què l'oli es desgeli.
 
 
Afegeixo un video on es veu molt clar com es neteja el seitò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada