dijous, 26 de juliol del 2012

VICHYSSOISE ( a la manera tradicional i thermomix)



Ingredients:

- 300 gr. de porro (només la part blanca) tallat a rodanxes

- 50 gr. d'oli d'oliva

- 50 gr. de mantega

- 700 gr. d'aigua

- 250 gr. de patata a trossos

- 1 culleradeta de sal

- 1 pessic de pebre blanc

- 1 pessic de nou moscada

- 200 gr. de llet evaporada o 200 gr. de nata per cuinar

- Per decorar: cibulet o julivert picat (opcional)

Preparació:

En una olla coure els porros tallats finament amb la mantega. Afegir les patates a trossos.
Salpebrar, afegir l'aigua calenta i deixar bullir uns 30'.
Triturar i passar per un "xino" perquè quedi fina.
Deixar refredar una mica i afegir la crema de llet.

Posar a la nevera fins l'hora de servir i si es vol amb una mica de julivert.

Preparació amb thermomix

Tirem el porro al recipient  i programem 4 segons, velocitat 5. Baixem les restes que hagin quedat a les parets, amb l'espàtula.

Afegim l'oli i la mantega. Programem 12 minuts, temperatura Varoma i velocitat 1.

Afegim 200 gr. d'aigua i programem 1 minut, velocitat progressiva 5-7-10 i així quedi el porro totalment triturat.

Incorporem la patata trossejada, la sal, el pebre i els 500 gr. d'aigua restants. Programem 20 minuts, temperatura 100 º i velocitat 1.

Esperem uns minuts que baixi una mica la temperatura (fins que estigui a 80 º) i programem 1 minut, velocitat 7.

Afegim un pessic de nou moscada i la llet evaporada o la nata. Programem 8 minuts, temperatura 90 º i velocitat 3.


Servim amb el cibulet o julivert picat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada