dijous, 26 de juliol de 2012

GAZPACHO


Ingredients (per 4 persones):


- 1 kg  de tomàquets
- 1 gra d'all
- 100 gr d'oli d'oliva
- 30-40gr  de vinagre
- 100 gr de pebrot vermell
- 1 cogombre no molt gran ( uns 70 gr)
- 1 culleradeta de sal
- aigua al gust.


Preparació:

Normalment el faig a la thermomix i aprofito molt més les vitamines de les verdures, perquè no es pela res. Això si, li trec les llavors al cogombre.
- Es posa tot rentat i a trossos i es pica a velocitat màxima, uns 2'.
- Quan està tot fet,  afegir sal, oli i vinagre i tornar a triturar i queda emulsinat.
- L'aigua que afegeixo és la de rentar el got de la thermomix.

De la manera tradicional
Jo ho trituro molt bé, li afegeixo l'aigua molt freda i el torno a passar pel "xino", perquè quedi molt fi.
La quantitat d'aigua pot variar en funció de lo espès que agradi.
Es pot servir amb trossets de ceba, pebrot, cogombre i daus de pa torrat

2 comentaris:

  1. Ara mateix n'acabo de preparar...encara que amb un recepta adaptada als gustos de la meva family!

    ResponElimina