dissabte, 3 de març del 2012

SALSA ROMESCO



Aquesta és una recepta del Ferran Adrià i en fa quantitat per poder-la congelar.
També es pot fer en conserva i guardar-la.Jo ho poso en pots de vidre,fins d'alt, tapo i els faig bullir coberts d'aigua 1 hora aprox perquè faci el buit.
 Si en voleu fer menys quantitat, penseu que per 3-4 persones, seria 250 gr de tomàquet i a fer equivalències!!!

Ingredients

350 gr de pebrot del romesco (és el pimiento choricero) o es pot posar nyores
150 ml de vinagre de Jerez
300 gr de pa (llesques de pa de pagés)
350 gr d'avellanes torrades i pelades
1 kg d'alls
2'5 kg de tomàquets vermells
1'2 litre d'oli d'oliva de 0'4º
sal i pebre negre

Preparació:

Fer al forn els tomàquets sencers i les cabeces d'alls a 200ºC durant uns 45 minuts.
Pelar els tomàquets i treure la carn dels alls.
Fregir les avellanes en una paella amb una mica d'oli i fregir també les llesques de pa.
En un recipient juntar tots els ingredients (tomàquets, alls, polpa del pebrot, pa, avellanes i vinagre) menys l'oli i triturar amb una batedora elèctrica fins obtenir una pasta no molt fina.
Afegir l'oli, anant incorporant amb una espàtula i salpebrar al gust

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada