dissabte, 3 de març de 2012

SALSA PESTO



Ingredients per a 1'5kg:

425 gr alfàbrega fresca
20 gr d'all
90 gr pinyons
40 gr formatge pecorino
180 gr de parmesà
140 ml d'oli d'oliva verge extra
425 ml d'oli d'oliva de 0'4º
sal

Preparació:

Escaldar les fulles d'alfàbrega uns 5 segons, escòrrer i refredar en aigua i gel. Apretar bé les fulles per treure tota l'aigua i deixar a sobre de paper de cuina.
Pelar els alls tallar per la meitat i treure la part central i posar-los en aigua i gel per blanquejar-los perquè el seu sabor no sigui tan fort.
Tallar l'afàfrega, i juntar amb els pinyons , els alls blanquejats, els olis i triturar. Ha de quedar un puré granulós.
Afegir a poc a poc els formatges sense parar amb una batedora de varetes i posar al punt de sal.

Escaldar és submergir un aliment uns segons en aigua bullint. L'alfàbrega s'escalsa perquè el seu color sigui més viu i no s'oxidi.

Blanquejar és submergir un aliment en aigua freda, escalfar i quan bulli, treure'l i posar en aigua amb gel.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada