dimarts, 6 de març del 2012

POLLASTRE AMB GAMBES



Ingredients:

12 gambes fresques
3 tomàquets madurs
1 pollastre tallat a vuitens
1 ceba gran
1 porro
1 copeta de brandi
1  o 2 gots d'aigua o de brou
1 ramet d'herbes haromàtiques
oli d'oliva
sal i pebre

Per a la picada:
12 ametlles o avellanes
1 gra d'all petit
julivert

Preparació:

Pelar i rentar la ceba i el porro i tallar a daus.
Fregir les gambes en una cassola amb oli calent i reservar.
Daurar el pollastre en el mateix oli, fegir la copa de brandi i esperar a que s'evapori. Quan el pollastre estigui ben ros, es retira i reserva en un plat.
En el mateix oli, sofregir la ceba i el porro amb les herbes, fins que estiguin ben tendres. Afegir els tomàquets tallats a trossos i continuar la cocció fins que estiguin ben cuits.
Quan estigui tot cuit, retirar les herbes i triturar fins que quedi una salsa molt fina.
Tornar a posar el pollastre a la cassola i cobrir amb l'aigua o el brou. Rectificar de sal i pebre i deixar coure uns 20 minuts a foc suau, fins que el pollastre estigui tendre.
Fer la picada en el morter, afegir i coure uns minuts més.
Per últim, afegir les gambes i llest!

Aquest plat es pot fer amb llagostins en lloc de gambes i afegir alls tendres al sofregit.
Recordeu, també, que és més bo fet el dia abans.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada