dissabte, 3 de març del 2012

OSSOBUCO A LA MILANESA


Ingredients (2 persones):

És el jarret de vadella amb os
2 peces d'ossobuco d'uns 250 gr  cadascú
1 cullerada de pastanaga picada
1 cullerada d'àpit picat
2 cullerades de mantega
1 cullerada de salsa de tomàquets (es pot tenir congelada). Veure salses
1 ceba
2 cullerades de farina
1 gra d'all
2 fulles de llorer
80 ml de vi blanc
sal i oli

A la cuina italiana acompanya sempre l'ossobuco a la milanesa

Per la gramola o gremolata
- 1 cullerada de julivert fresc
- pell d'una taronja
- pell d'una llimona
- 1 gra d'all

Preparació:

Salar la carn i enfarinar.
En una cassola amb la meitat de la mantega calenta, daurar la carn pels dos costats. Retirar i posar en una safata de forn.
A la mateixa cassola, afegir la pastanaga picada, la resta de mantega i l'oli. Fer durant un minut i afegir la ceba, l'all, l'àpit picat i el llorer.
FEr a foc mig uns 10 minuts. Afegir el vi blanc i remanar bé per aprofitar tot el que hi ha al fons de la cassola (això és desglasar) i afegir la salsa de tomàquet.
Coure 10 minuts més i afegir aigua o brou. Deixar coure 5 minuts més.
Posar la salsa a sobre dels ossobucos i coure al forn a 200ºC tapat amb paper d'alumini unes 2 hores.
De mentres prepareu la gramola.
Picar molt fi tots els ingredients i barrejar.
En l'últim moment afegir per sobre de l'ossobuco i servir.
Es pot acompanyar amb puré de patata o risotto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada