diumenge, 19 de febrer del 2012

PATATES GRATINADES



Ingredients (4 - 6 persones):

700 gr de patates
400 ml de nata
3 o 4 cullerades de mantega
1 escalunya o ceba
50 ml de llet
una mica de nou moscada  (opcional)
sal i pebre



Preparació:

Pelar les patates i tallar-les a rodanxes fines.
Pelar i picar l'escalunya fina.
Barrejar la nata amb la sal i el pebre.
Saltejar l'escalunya amb la mantega. Afegir la nata i la llet i bullir. Salpebrar i afegir una mica de nou moscada.
Untar una safata de forn amb mantega i posar les patates per capes. Tirar per sobre la nata i la llet.
Posar al forn uns 45 minuts fins que les patates estiguin fetes.
Si es vol, al final es pot posar formatge ratllat i gratinar.

Si es talla en porcions o amb un cèrcol pastisser, pot servir de guarnició.

Variants
- Es pot afegir porro tallat a la juliana saltejat, entre les capes de les patates.
- Afegir gorgonzola i formatge blau entre les capes de les patates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada