dissabte, 11 de febrer de 2012

PASTÍS DE FORMATGE


Ingredients

180 gr de farina

60 gr de mantega

60 gr de sucre

1 ou

una mica de sal.

Pel farcit

4 ous

100 gr de sucre

75 gr de panses (remullades en aigua)

2 terrines de formatge fresc quark Danone (250 gr unitat)

una pell de llimona ratllada

Preparació

Fer un volcà amb la farina, una mica de sal, la mantega, l’ou i el sucre. Treballar amb una forquilla, incorporant la farina de mica en mica, de fora cap a dintre.

Deixar reposar uns 5 minuts i folrar un motllo desmuntable (d’uns 24 cm) untat amb mantega. Estirar la pasta donant-li forma rodona perquè es pugui aixecar per les parets.

Pel farcit

Separar les clares dels rovells i batre-les a punt de neu. Treballar els rovells i el sucre amb un batedor manual.

Afegir el formatge, la ratlladura de llimona i les clares a poc a poc perquè no baixin.

Omplir el motllo i tirar les panses.

Escalfar el forn a 180°C uns 45 minuts abans i els últims 5 minuts el gratinador (dalt i baix)

No obrir durant els primers 25 minuts, perquè no baixi el farcit.

Estarà fet quan el punxó surti net.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada