diumenge, 19 de febrer de 2012

LES ESPÈCIES

Utilitzades amb mesura son perfectes per ser utilitzades en diferents plats. El seu sabor ha de ser súbtil i mai ha de passar per sobre de l'ingredient principal.
Moltes espècies, actuen com estimulants de la digestió i tenen qualitats antisèptiques.
Molgudes perden el sabor mes ràpid, per tant és millor moldre les espècies en el moment d'usar-les.

El pebre

Enforteix el sistema inmunològic i realça el sabor dels plats. Va be amb plats dolços i salats.
Hi ha moltes varietats de pebres (negre, blanc, rosa, de Jamaica....). Una de les millors és la de Sechuán, de sabor picant i molt aromàtic.

El safrà

Ha estat sempre molt present a la nostra cuina, brous, llegums, patates, peixos, carns, aus, postres i salses. Es millor utilitzar-lo en brins. No substituir pel colorant ja que el gust no es el mateix.

El coriandre en gra

Té un aroma embriagador. Combina molt be amb l'orenga. Millor xafar-lo en el morter.

El cardamom

Es suau i aromàtic. Es una de les espècies mes preciades i va be amb guisats de peixos i marisc.
Si es vol utilitzar amb un arròs blanc de guarnició, es pot afegir a la cocció amb una mica de safrà.

El ginebre

S'utilitza pels guisats, i estofats de carn i combina molt bé amb el romaní. Es pot utilitzar en infusions.

El comí

Amb les llegums les fa mes digestives, encara que s'ha d'anar en compte per que te un gust fort.També queda molt bé amb el carbassó i el gaspatxo.

La caiena

És el resultat del molt del chile vermell molt. El seu us és molt generalitzat per donar un gust picant als plats

1 comentari:

  1. Hola, Núria, acabo de conèixer el teu blog, i m'agrada molt !!!! Nosaltres viatgem sovint a l' Índia, ens encanten les espècies ! Jo també em dic Núria, i tinc una botiga amb la meva mare on venem moltes espècies, i tes i cafès amb espècies, entre altres coses. La botiga es diu INHALA i estem a Granollers. Algun dia ens podriem conèixer... Enhorabona pel teu blog, et seguirem !!!

    ResponElimina