Ingredients:
240 gr de sucre
175 gr d'ou (pesar sense closca. Son uns 4 ous aprox si fan 50 gr.)
100 gr de nata líquida de 35% de greix mínim
20 gr de rom blanc
1'5 gr de sal
200 gr de farina
7 gr de llevat Royal
75 gr de mantega
1 vareta de vainilla (rascar i barrejar amb el sucre)
Preparació:
Batre els ous i el sucre fins blanquejar-los. Afegir el polsim de sal i la mantega fosa.
Incorporar la nata i el rom i després la farina i el llevat.
Omplir els motllos i coure a 180 ºC durant uns 20 minuts dalt i baix.
Es pot decorar amb crema de mantega de color rosa amb perles de plata.
Aclariments:
- Escalfar el forn sempre a mes temperatura que a la que es courà l'aliment, perque quan s'obre el forn baixa la temperatura. Per tant, aqui, escalfar a 210ºC.
- No es veritat que quan s'obre el forn baixa la massa. Si passa, és perque s'ha posat molt llevat industrial o impulsor. Penseu que un sobre de llevat Royal seria per 1kg i mig de farina, i molts cops trobem pastissos que et fan posar un o dos sobres per la meitat de farina.
- Els pastissers diuen llevat al llevat natural i a l'industrial tipus Royal l'anomenen impulsor
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada