Ingredients
Bacallà dessalat (uns 125 gr. cada peça)
una mica de farina
Oli d’oliva
50 gr de pinyons (opcional)
Salsa de nyores
6 nyores o 25 gr de carn de nyora (una nyora equival a una culleradeta de cafè de carn de nyora). La marca Camporel és molt bona
1 porro
½ kg de tomàquets madurs
Mousselina d’all i oli:
2 grans d’all
2 rovells d’ou
oli d’oliva
sal i pebre
200 cc de nata líquida
Preparació
Enfarinar el bacallà i fregir en força oli calent. Reservar.
Posar els pinyons en una safata de forn i torrar-los amb el gratinador.
Salsa de nyores
Remullar les nyores en aigua freda uns 30 minuts, obertes i sense llavors. Escalfar una mica d’oli en una paella, retirar del foc i posar les nyores escorregudes. Refredar i treure la carn amb una cullera.
Rentar i tallar el porro molt fi.
Escaldar els tomàquets en aigua bullint i pelar-los. Tallar a daus sense llavors.
Fer el sofregit amb el porro, el tomàquet i finalment la carn de les nyores. Coure uns 10 minuts. Salpebrar, triturar i passar pel “xino”.
Mousselina d’all i oli
Picar els grans d’all al morter. Muntar els rovells amb sal i pebre al bany Maria i afegir a poc a poc l’oli fins que quedi lligat. Afegir la nata reduïda a la meitat i freda i els alls picats.
Posar en una safata de forn, un fons de salsa de nyores, el bacallà i la mousselina per sobre. Acabar amb els pinyons i gratinar uns 2-3 minuts.
El forn ja calent a dalt i baix a 180° C uns 15 minuts abans.
Si es vol fer més senzill,es pot fer una maionesa d’all i afegir les clares a punt de neu o nata líquida muntada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada