dissabte, 11 de febrer de 2012

BACALLÀ EN UN FONS DE NYORES GRATINAT AMB "ALL I OLI"


Ingredients

Bacallà dessalat (uns 125 gr. cada peça)

una mica de farina

Oli d’oliva

50 gr de pinyons (opcional)

Salsa de nyores

6 nyores o 25 gr de carn de nyora (una nyora equival a una culleradeta de cafè de carn de nyora). La marca Camporel és molt bona

1 porro

½ kg de tomàquets madurs

Mousselina d’all i oli:

2 grans d’all

2  rovells d’ou

oli d’oliva

sal i pebre

200 cc de nata líquida

Preparació

Enfarinar el bacallà i fregir en força oli calent. Reservar.

Posar els pinyons en una safata de forn i torrar-los amb el gratinador.

Salsa de nyores

Remullar les nyores en aigua freda uns 30 minuts, obertes i sense llavors. Escalfar una mica d’oli en una paella, retirar del foc i posar les nyores escorregudes. Refredar i treure la carn amb una cullera.

Rentar i tallar el porro molt fi.

Escaldar els tomàquets en aigua bullint i pelar-los. Tallar a daus sense llavors.

Fer el sofregit amb el porro, el tomàquet i finalment la carn de les nyores. Coure uns 10 minuts. Salpebrar, triturar i passar pel “xino”.

Mousselina d’all i oli

Picar els grans d’all al morter. Muntar els rovells amb sal i pebre al bany Maria i afegir a poc a poc l’oli fins que quedi lligat. Afegir la nata reduïda a la meitat i freda i els alls picats.

Posar en una safata de forn, un fons de salsa de nyores, el bacallà i la mousselina per sobre. Acabar amb els pinyons i gratinar uns 2-3 minuts.

El forn ja calent a dalt i baix a 180° C uns 15 minuts abans.

Si es vol fer més senzill,es pot fer una maionesa d’all i afegir les clares a punt de neu o nata líquida muntada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada