dimecres, 4 de gener de 2012

FILET DE BOU, ESPÀRRECS I REDUCCIÓ D'OPORTO

Un plat per Cap d'any  deliciós i amb una presentació exquisita!!!

Ingredients ( 6 persones):




6 filets de bou d’uns 180-200 gr cadascú

12 tires fines de bacon ibèric

Espàrrecs verds (5 per cadascú)

6 llesques de pa de motllo

1 copa de vi d’Oporto

Nata líquida

Oli d’oliva

Boletes de pebre rosa

Sal Maldon

Sal i pebre

Puré de patata

Preparació:

Retallar les llesques de pa de motllo amb ajuda d’un motllo rodó. Torrar-les en una paella amb una mica de mantega. Reservar.

Rentar els espàrrecs i treure les parts mes dures. Coure en una cassola amb aigua bullint uns 7 minuts. Retirar i reservar.

Embolicar cada part del filet amb dos tires de bacon (traient les parts dures) i lligar amb fil de cuina.

Escalfar una paella amb una mica d’oli i fer els filets uns 2 minuts banda i banda. Salpebrar i posar en una safata que pugui anar al forn i fer-los fins al punt que agradi a cada convidat. Treure’ls i posar la sal Maldon i les boles de pebre per sobre. (recordeu treure el fil de lligar abans de servir)

Desglaceu el suc de la paella amb una mica d’Oporto i lligar amb nata líquida. Salpebrar i retirar.

Per la preparació del plat, posar el filet a sobre de la rodona de pa. Acompanyar amb puré de patates, els espàrrecs i ela reducció d’Oporto




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada