diumenge, 4 de desembre de 2011

SECRETS DEL RISOTTO

El risotto, plat típicament italià, es distingeix d’altres preparacions d'arròs per la seva elaboració.

És un plat de consistència cremosa i el secret estar en el midó que conté el mateix gra.

El millor arròs per fer el risotto, és el de tipus Carnaroli o Arborio, que són de gra  curt i arrodonit.

La ceba no s’ha de coure excessivament, sols ha de quedar transparent.

Afegir l'arròs cru i es remena  fins que es converteix en brillant i va treient el midó que té l’arròs.

El vi recomanat, si s’utilitza en l'elaboració, és el blanc sec.

Els brous sempre dependran del tipus de risotto. Normalment, s’utilitza de carn, però pot ser d’au o verdures i sempre s’afegeix bullint

El risotto és òptim per acompanyar com a guarnició plats de carn, verdures i aus de corral. Si a la preparació s’afegeix carn i/o verdures es considerarà com un plat principal.

Acabat de cuina sempre ha reposar 5 minuts abans de servir.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada