dissabte, 19 de novembre del 2011

GARRAPINYADES

Les garrapinyades, son laborioses de fer i el primer cop queden una mica engantxades, però ànims!!!!!!
Ingredients:

La mateixa quantitat d'ametlles, sucre i aigua.
Per exemple:
3 taces d'ametlles crues i sense pelar
3 taces de sucre
3 taces d'aigua

Preparació:

Es posen en un cassó tots els ingredients a foc mitjà. Sense deixar de remenar i vigilant la cocció. Quan s'evapora l'aigua es baixa el foc i veureu que el sucre es torna blanc i s'engantxa a les parets deñl cassoó. Seguir remenant fins que les ametlles agafin tot el sucre i queden brillants. En aquest moment comencen a saltar.
Vigileu que us podeu cremar!!!!
Posar sobre una safata o sil-pat i deixar refredar. Separar-les amb ajuda d'una cullera de fusta.

Si queda engantxat, és com guirlache  però bo igual.

6 comentaris:

  1. Que bones!!!! Al jordi li agradaven molt!!! Provare de fer-les. Una pregunta no deus tindre una recepte de "mantecados" ara de cara a nadal. Gràcies

    ResponElimina
  2. Són tan bones!
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina
  3. Són un perill les punyeteres -si et cremes, clar!!!-: Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. Petonets

    ResponElimina