dissabte, 5 de novembre de 2011

EL BANY MARIA

Consisteix en coure o escalfar delicadament un aliment introduint el recipient o motlle preparat per la cocció dins d’un altre més gros amb 2 dits d’aigua calenta i sense deixar que aquesta mai arribi a l’ebullició.
 Aquest tipus de cocció es pot fer indistintament al forn o damunt del foc i per obtenir bons resultats hem de tenir en compte alguns punts, com no omplir en excés el recipient d'aigua, ja que quan comenci a bullir podria esquitxar i sortir. Sempre és millor afegir aigua calenta en el cas que calgués durant el procés de cocció.
.



Amb aquest mètode tradicional es fan postres tradicionals com el púding, el flam i també el paté.És ideal per escalfar elaboracions delicades,fondre xocolata sense por que es cremi i per fer melmelades casolanes

8 comentaris:

  1. Si, però la pregunta és: l'aigua ha de cobrir tot l'aliment? (jo no tinc recipients tan grans).

    ResponElimina
  2. El bany maria es una forma de coccio on l'aigua no acaba mai de cobrir el recipient, tal i com es veu a la foto.
    De totes maneres, en les conserves, molts cops parla de bany maria pero cobrint tot el recipient per fer el buit.

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Bon dia. En principi el temps de cocció ho marca la recepta. Hi ha conserves que necessiten uns 30minuts, pastissos que poden ser de 45 a 1 hora. Pero sempre feu cas de la recepta

      Elimina
  4. Bona tarda,
    estic fent un pastis d pollastre al bany maria.No se quanta estona ha d.estar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarda. En principi el temps de coccio el marca la recepta. Pot ser 30' o 45' en funció del pastis. Per comprovar-ho punxa'l com els pastissos dolços. Quan esta fet sortirà net!

      Elimina
  5. El forn, per fer un pastís a quina temperatura? He d'encendre a dalt i a baix?

    ResponElimina
  6. Si tens opcio ventilador es posa per fer dolços, sino dalt i baix pre escalfat 180-200 graus. Despres a mitja coccio si es fa massa de dalt es tapa amb un pastis d'alumini

    ResponElimina