dissabte, 22 d’octubre del 2011

OUS FARCITS GRATINATS AL FORN




Ingredients (4 persones)
 
2 ous durs per persona

Foiegras no massa fort (a granel o del tipus La Mina)

200 gr Pernil del país

1 ceba

3 o 4  tomàquets ratllats

Formatge

 Beixamel: llet, farina, oli, mantequilla, sal, pebre i nou moscada. Les quantitats variaran en funció de si es vol més líquida o no. Jo faig ¾ de litre de llet i uns 150 gr de farina,per que ens agrada líquida. Queda molt bé amb la thermomix

 Preparació

Coure els ous en aigua bullint 10 minuts. Refredar en aigua freda, pelar-los i partir-los per la meitat, traient el rovell i mirant de no trencar-los.
Fer un sofregit de ceba i tomàquet a poc a poc, mirant de no cremar la ceba i que quedi caramelitzada.  Afegir el foiegras (opcional), el pernil picat molt fi  i els rovells dels ous.



Coure tot i farcir els ous. 
Una 2a manera de fer-los: 
- fer primer la ceba ratllada i caramelitzada, afegir el pernil picadet i una mica de tomaquet fregit. Coure uns minuts i afegir els rovells axafats. Farcir els ous 
Cobrir amb la beixamel, posar formatge ratllat i gratinar










VARIANT

* Es poden fer també substituint el pernil per tonyina de llauna escorreguda ( comptar 2/3 llaunes per 8 ous).Quan els faig així, no els poso al forn. Els faig freds.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada