dimarts, 20 de setembre de 2011

CHUTNEY DE TOMÀQUET

Aquest chutney el faig per acompanyar carn, per exemple un pernil al forn que vaig fer un Nadal.
Feu-lo i repetireu

Ingredients

1'8 kg de tomàquets vermells molt madurs

2 cullerades de mostassa en gra

1 cullerada de pebre negre en gra

2 bitxos

450 ml de vinagre de vi blanc

225 gr de sucre moreno

1 cullerada de sal



Preparació



Fer bullir els tomàquets rentats i amb un petit tall, uns 5’ en aigua I sal. Treure i pelar-los. Picar I posar en una cassola ampla.

Fes un farcell amb una gassa lligada i a dins posa la mostassa i el pebre en gra. Afegeix als tomàquets i coure uns 15’ aproximadament.

Després afegir el vinagre, la sal i els bitxos. Bullir destapat durant 1 hora i anar movent per que no s’enganxi. Quan el líquid dels tomàquets s’hagi evaporat, afegir el sucre i remoure mantenint la cocció fins que torni a quedar espès.

Es serveix a temperatura ambient  amb la carn. No oblideu retirar el farcell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada